Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів

Реклама

НКРЗІ рішенням від 21.12.2021 № 504 затвердила зміни до Порядку надання послуг із перенесення абонентських номерів (нова назва документа - Порядок надання послуг перенесення номерів).

Зокрема, уточнено, що дія цього Порядку поширюється на всіх постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг, що надають послуги міжособистісних електронних комунікацій з використанням нумерації, організацію, яка визначена відповідно до законодавства для здійснення централізованого технічного адміністрування перенесених номерів, і абонентів.

Строки початку впровадження послуги перенесення номерів (далі - ППН) на електронній комунікаційній мережі загального користування, включаючи створення локальних баз даних постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг та їх підключення до централізованої бази даних, визначаються рішенням регуляторного органу.

ППН надається кінцевим користувачам, які отримують електронні комунікаційні послуги на умовах письмового договору про надання електронних комунікаційних послуг або ідентифіковані постачальником електронних комунікаційних послуг у встановленому регуляторним органом порядку.

Постачальник електронних комунікаційних послуг, що надає послуги міжособистісних електронних комунікацій з використанням географічних номерів, повинен надавати абонентам ППН у межах території географічної зони нумерації відповідно до Національного плану нумерації України.

Постачальник електронних комунікаційних послуг, що надає послуги міжособистісних електронних комунікацій з використанням негеографічних номерів, повинен надавати абонентам ППН у будь якому місці.

Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції 24 січня 2022 р. за № 82/37418 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини