Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи хочуть заборонити деяким категоріям осіб залишати країну на період воєнного стану

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 7055 щодо заборони виїзду за кордон деяким категоріям осіб на період воєнного стану.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону «Про правовий режим воєнного стану» шляхом доповнення статті 10 новими частинами другою та третьою, якими передбачено перелік осіб, яким в умовах воєнного стану забороняється виїзд з України, та визначено, що зазначені особи зможуть виїжджати з України виключно для здійснення власних повноважень на підставі розпорядження Президента України.

Також пропонується внести кореспондуючи зміни до статті 6 Закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», згідно яких право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, коли він є особою, визначеною в частині другій статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», - до закінчення строку, на який було введено воєнний стан, або до прийняття указу Президента України про скасування воєнного стану.

До таких осіб буде віднесено:

1) членів Кабінету Міністрів України, перших заступників та заступників міністрів;

2) народних депутатів України;

3) голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників;

4) державних службовців, які займають посади державної служби категорії "А";

5) керівників центральних органів виконавчої влади, в тому числі центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом та інших центральних органів виконавчої влади;

6) військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону;

7) осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів України;

8) керівників підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (з переліком цих підприємств можна ознайомитися за посиланням);

9) керівників підприємств, установ та організацій, які провадять діяльність, пов'язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури.

Як обирати надійних партнерів та контрагентів? На єдиній ІТ-платформі для твого бізнесу LIGA360. Перевіряй дані у 400 реєстрах та відкритих джерел, отримуй миттєві сповіщення про будь-які зміни. Замовляй презентацію ІТ-платформи прямо сьогодні та дій на 360!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини