Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці пропонують встановити знижені ставки ПДВ для промислового обладнання

Реклама

15 лютого Федерація роботодавців України взяла участь у засіданні робочої групи щодо законопроектів № 5688 та № 5689 (про індустріальні парки).

Висловилися на підтримку концепції стимулювання розвитку переробної промисловості.

У той же час зауважили, що прийнятий підхід щодо звільнення від оподаткування ПДВ ввезення імпортного обладнання дискримінує внутрішнього виробника такого ж обладнання - тобто продукції з високою доданою вартістю. Такій підхід був би доречним, якщо б Україна була відсталою країною з відсутністю високотехнологічних виробництв.

На заміну такого підходу запропонували розглянути можливість оподаткування будь-якого обладнання (як імпортного, так і вітчизняного), що потрапило до переліку пільгового, за зниженою ставкою ПДВ - наприклад, існуючою (7%), або іншою (3-4%).

У разі неможливості зміни підходу на даному етапі, запропонували розглянути можливість виключення деяких товарних позицій з переліку пільгових при ввезенні обладнання. У якості приклада були приведені верстати лазерною різки, які не тільки виготовляються в Україні, але й постачаються у тому числі на європейський ринок.

Також запропонували провести у Верховній Раді нараду з цього приводу із запрошенням вітчизняних виробників обладнання.

Учасники зустрічі позитивно поставились до необхідності проведення такої наради та напрацювання механізмів підтримки та недискримінації вітчизняних виробників високотехнологічного обладнання. Підтримав позицію ФРУ щодо виваженого підходу до оподаткування імпортного и вітчизняного обладнання і представник Міністерства фінансів.

За матеріалами Федерація роботодавців України

Також читайте: Президент підписав зміни до Закону про індустріальні парки

Як уникнути помилок при укладанні договорів? Новий функціонал CONTRACTUM у LIGA360 укаже на помилки автоматично. А ще він виділить найбільш значущі пункти для перевірки - суми, реквізити та ін. Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини