Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Соцстраху зазначили строки відліку для призначення допомоги за е-лікарняним

Реклама

Відповідно до пункту 3 Розділу ІІ та пункту 1 Розділу ІІІ Наказу Міністерства охорони здоров'я від 07.06.2021 № 1234 «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності» (Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я № 2086 від 28.09.2021) датою видачі для електронних листків непрацездатності вважається восьмий день після дати закриття, яка зазначена в е-лікарняному, а для е-лікарняних по вагітності та пологах - восьмий день після дати відкриття.

Таким чином першим днем для розгляду та призначення матеріального забезпечення вважається саме день видачі е-лікарняного, тобто восьмий день після дати його закриття (або дати відкриття для е-лікарняних по вагітності та пологах).

В свою чергу зазначаємо, що призначити працівнику матеріальне забезпечення необхідно упродовж 10 календарних днів з дати видачі лікарняного, та ще 5 робочих днів відведено для формування заяви-розрахунку.

За матеріалами Соцстраху

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини