Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін пропонує запровадження диференційованої рентної плати за видобування природного газу

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7038-1 про внесення змін до Податкового кодексу щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного. Ініціатор - Кабмін.

Диференціація рентної плати передбачає, що чим вище ціна реалізації газу природного, тим вище відсоткова ставка ренти.

Також з метою усунення можливості маніпулювання під час визначенні фактичної ціни реалізації газу природного, яка є базою оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування газу природного, пропонується визначати таку вартість за більшою з величин:

- середня митна вартість імпортного природного газу;

- вартість природного газу на європейському хабі - Trading Hub Europe (THE);

- вартість природного газу на українських товарних біржах, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

Крім того, пропонується тимчасово, до 31 грудня 2024 року, операції з надання послуг повітряного транспорту щодо внутрішнього перевезення пасажирів та багажу (коди 51.10.11 та 51.10.12 Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016:2010), оподатковувати податком на додану вартість за ставкою у розмірі 7 відсотків.

Вся необхідна інформація для твого бізнесу - в одній потужній IT-платформі всієї компанії LIGA360. Синхронізуй взаємодію між ключовими співробітниками, побач правову та інформаційну картину дня під кутом 360. Замов презентацію IT-платформи LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини