Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМДА підготувала короткі інструкції для громадян про те, як діяти у разі надзвичайної ситуації

Реклама

Місто розробило короткі інструкції для громадян про те, як діяти у разі надзвичайної ситуації та отримання сигналу системи оповіщення. Про це сьогодні під час онлайн прес-брифінгу розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він показав листівки, виготовлені містом, які будуть розіслані мешканцям, і звернувся до громадян із проханням зберігати спокій.

Також міська влада забезпечила додаткове виробництво електричної енергії на ТЕЦ, що дозволить забезпечити безперебійне енергопостачання Києва, насамперед медичних та соціальних закладів тощо. Підприємства забезпечуються гарантованим безперебійним зв'язком у випадку відсутності стільникового зв'язку та інтернету.

Крім того, успішно протестовано систему, яка дасть можливість надійної координації навіть у надзвичайних умовах. Удосконалюється система оповіщення, яка охоплює як окремо персонал міських служб, так і населення. Петро Пантелеєв підкреслив, що у разі надзвичайної ситуації місто негайно оповістить людей і надасть чіткий інструктаж.

Він також нагадав, що за останні сім років міські рятувальні служби перевірили понад 11 тисяч підвалів, які могли бути потенційними укриттями.

«Загалом на сьогодні до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ, які розташовані на об'єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працюючої зміни та майже 4500 споруд подвійного використання. Їх розташування можна побачити на карті на сайті КМДА, яку ми постійно оновлюємо», - поінформував Петро Пантелеєв.

В мирний час споруди подвійного використання можуть застосовуватись для господарської діяльності, а у разі виникнення надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері та надати захист населенню.

Що бізнесу потрібно знати про режим воєнного стану: добірка рекомендацій від юристів

Щоб діяти на 360, компаніям потрібна інформація та інструменти для прийняття рішень. Повний огляд правового й медійного поля, моніторинги критичних змін, огляд галузі, діяльності партнерів та конкурентів - все це пропонує IT-платформа всієї компанії LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини