Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд презентує нові правила нарахування ЄСВ

Реклама

У Пенсійному фонді презентували “Про внесення змін до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”.

З метою удосконалення процедури формування дохідної частини, зокрема бюджету Пенсійного фонду України, підвищення рівня платіжної дисципліни, проєктом акта передбачено:

- встановлення для керівників підприємств, установ, організацій мінімального розміру єдиного внеску з розрахунку трьох розмірів мінімальної заробітної плати;

- встановлення зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальних підставах за осіб з інвалідністю, в яких заробітна плата (дохід) перевищує три розміри мінімальної заробітної плати, із збереженням застосування пільгового розміру єдиного внеску за осіб з інвалідністю (8,41 %, 5,5 %, 5,3 %) до трьох розмірів мінімальної заробітної плат:

1. ЄСВ для підприємств, установ та організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41 % зарплати для працюючих осіб з інвалідністю, яка не перевищує трьох розмірів мінімальної заробітної плати. До зарплати, яка перевищує три розміри мінімалки, застосовується розмір ЄСВ 22%.

2. ЄСВ для підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю, зокрема товариств УТОГ та УТОС, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 % загальної чисельності працюючих і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 % суми витрат на оплату праці, встановлюється у розмірі 5,3 % зарплати, що не перевищує трьох розмірів мінімальної заробітної плати. До зарплати, яка перевищує три розміри мінімалки, застосовується розмір ЄСВ 22%.

3. ЄСВ для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 % загальної чисельності працюючих і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 % суми витрат на оплату праці, встановлюється у розмірі 5,5 % зарплати, що не перевищує трьох розмірів мінімальної заробітної плати. До зарплати, яка перевищує три розміри мінімалки, застосовується розмір ЄСВ 22%.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини