Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада змінила покарання за порушення при вивезенні валюти

Реклама

Парламент ухвалив Закон про нові правила вивезення іноземної валюти за кордон (законопроект № 6051). Штраф у розмірі 20% застосовуватиметься за декларації з помилками, а 100% - при спробі приховати гроші від митниці.

Глава податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев зазначив, що саме питання конфіскації валюти в цьому випадку визнано не конституційним Конституційним Судом України. Саме з підстав невідповідності покарання правопорушенню. Таким чином на сьогодні штраф складає 1700 грн. незалежно від обсягу валюти, а конфіскація не передбачена навіть для заборонених до переміщення товарів.

Сплата ж штрафу сама по собі не буде підставою пропустити через митний кордон валюту без відповідних документів (довідки).

Тому тим, хто намагатиметься «втекти» з готівкою понад 10 тис. євро у валізах слід пам'ятати, що без відповідної довідки банку така готівка не буде пропущена через кордон, незважаючи на будь-які штрафи. Запроваджений 20-% штраф від суми, що перевищує 10 тис євро, застосовуватиметься виключно у випадку недотримання встановленої форми декларування такої валюти. Якщо ж вона переміщуватиметься з приховуванням або поза митним контролем, то це вже інші статті, за якими доведеться сплатити штраф 100 % вартості з конфіскацією всієї суми валюти.


Також читайте: Прийнято зміни до Митного кодексу щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини