Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ігор Сирота: на ранок 25 лютого ГЕС та ГАЕС України продовжують стабільну роботу в енергосистемі України

25 лютого 2022, 13:53
498
0
Реклама

У ці дні ми переживаємо надзвичайно тяжкі часи, спричинені військовою агресією ворога. Мета збройного вторгнення очевидна: захопити владу в нашій країні та силоміць змінити вільний вибір України. Ми молимось за наших захисників, які дають відсіч агресору по всій лінії фронту. Ми молимось за кожного, хто у цей час допомагає боронити свою землю, наближаючи нашу перемогу.

Вкотре наголошую: зберігайте спокій та надавайте посильну допомогу війську, допомагайте у територіальній обороні. Укргідроенерго продовжує стабільно працювати, забезпечуючи ОЕС України балансуючою енергією та мобільним аварійним резервом. Сьогодні зранку під моїм керівництвом було проведено чергову оперативну нараду. Керівники філій, технічний та оперативний персонал, охорона - на робочих місцях. Решта гідроенергетиків виконують свої обов'язки дистанційно, забезпечуючи підтримку тим, хто знаходиться безпосередньо на ГЕС та ГАЕС та гарантують функціонування компанії.

Для проведення системних випробувань ізольованого режиму роботи блоку регулювання Україна/Молдова фахівці Укргідроенерго 23-24 лютого взяли участь в аукціонах з продажу допоміжних послуг та балансуючої електричної енергії.

Це дало змогу забезпечення оператора системи передачі автоматичними резервами відновлення частоти, резервом підтримки частоти та балансуючою електричною енергією.

Всі ці дії, а також відмінна злагоджена робота оперативно-диспетчерського персоналу та обладнання Укргідроенерго дозволило НЕК «Укренерго» виконати всю програму тестів для інтеграції в ENTSO-E.

Разом з тим, не зважаючи на підступну військову агресію з боку Росії, Укргідроенерго продовжує брати участь на всіх сегментах ринку електричної енергії.

Переконаний: невдовзі ми повернемося до нормального життя, продовжимо бути надійною опорою галузі.

Ми продовжимо реконструювати ГЕС та ГАЕС, а також будуватимемо нові потужності.

Разом ми - сила! Слава Україні!

Генеральний директор Укргідроенерго

Ігор Сирота

25 лютого 2022 року

12:00

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини