Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава запроваджує додаткові заходи підтримки аграріїв в умовах воєнного стану

Реклама

Народні депутати України - члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики вкотре відзначають:

«Посівна 2022 року - найскладніша за всю історію незалежності України. В умовах війни українські аграрії зіткнулися з проблемами: відсутність палива, добрив, блокування логістики, перебої з постачанням сільськогосподарської техніки та обладнання, зупинка експорту. Сьогодні на плечах українських аграріїв продовольча безпека всієї держави. Тому, ми будемо робити все для того, щоб українська весняна посівна відбулася в максимально можливому масштабі».

Зокрема, Урядом запроваджено відповідні заходи фінансової державної підтримки аграріям під час посівної.

За інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України Уряд одноголосно підтримав та прийняв постанову «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо забезпечення кредитної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам».

Яку підтримку держава надасть для аграріїв у 2022 році:

- виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік, що є еквівалентом підприємства, яке оброблює до 10 000 га;

- компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами;

- максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки становить 50 млн грн;

- кредитування надається для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної) на період дії воєнного стану;

- для отримання кредитування суб'єкт підприємництва також повинен бути сільськогосподарським товаровиробником у значенні, наведеному в Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України»;

- термін дії кредиту становить 6 місяців;

- встановлено максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами до 80%.

За матеріалами ВРУ

На час воєнного стану бізнеси можуть підключити рішення LIGA360 на спеціальних умовах. Отримуйте актуальні новини, відповіді на "гарячі питання" для бізнесу, зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини