Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці штрафують за неправомірну відмову від розрахунків картками та завищення цін

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомили, що з моменту набрання чинності Закону України від 15 березня 2022 року № 2120-IX, яким було скасовано мораторій на проведення фактичних перевірок, працівники податкової вже провели 10 фактичних перевірок суб'єктів господарювання.

Насамперед, перевірки проводились у тих господарських одиницях, стосовно яких отримано скарги від громадян чи за результатами обстежень яких встановлені факти, що свідчать про порушення законодавства, зокрема: про неправомірну відмову від проведення розрахунків за товари, роботи чи послуги за допомогою банківських платіжних засобів, необґрунтоване завищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість або продаж їх без наявності цінників, продаж алкогольних напоїв тощо.

В ході цих перевірок встановлено:

- 9 випадків не забезпечення можливості проведення розрахунків з електронних платіжних засобів;

- 8 випадків не проведення розрахунків через РРО/ПРРО;

- 2 випадки не облікованого підакцизного товару;

- 2 випадки зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку.

За вказані порушення на винних осіб складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення, за якими передбачено адміністративний штраф в сумі близько 12 тис. грн, а очікувана сума штрафних санкцій за вказаними перевірками складає 378,9 тис. гривень.

Читайте також аналітичний матеріал: Перевірки бізнесу під час війни

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини