Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід на спрощену систему оподаткування за ставкою 2%: роз'яснення ДПС

Реклама

ДПС надала відповіді на питання щодо особливостей переходу платників на спрощену систему оподаткування. Роз'яснення містить відповіді на 73 запитання, зокрема:

Чи буде анульовано реєстрацію платника ПДВ на період дії особливого податкового режиму (єдиний податок третьої групи за ставкою 2 %)?

Суб'єктам господарювання, які оберуть третю групу єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу, на час переходу на спрощену систему оподаткування перебуватимуть у статусі платника ПДВ, реєстрація платника ПДВ не анулюється, а є призупиненою на період перебування такого суб'єкта господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.

Чи залишається право у платника ПДВ, що обрав єдиний податок за ставкою 2 %, складати ПН/РК?

Платники ПДВ позбавляються права на складання податкових накладних та розрахунків коригування до них за операціями, що здійснені в період перебування такого суб'єкта господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.

Як платник ПДВ може дізнатися, чи обрав його постачальни або покупець єдиний податок за ставкою 2 %?

Реєстрація суб'єкта господарювання платником єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу здійснюється шляхом внесення до Реєстру платників єдиного податку. На вебпорталі ДПС за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua реалізована можливість щодо перевірки належності суб'єкта господарювання до платників єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.

Яка процедура переходу на єдиний податок за ставкою 2 %, як будемо звітувати та про інші нюанси спрощеної системи оподаткування, читайте у роз'ясненні

LIGA360 - найзручніша система для пошуку інформації в умовах воєнного стану. Система доповнена спеціальними підбірками матеріалів, що оновлюються щодня. Серед доступних тематик: господарська діяльність, податки та облік, ЗЕД і мито, виплати, пільги, юстиція, власність в умовах воєнного стану тощо. Замовляй на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини