Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торговельні мережі зможуть залучити пільгові кредити

Реклама

Уряд підтримав рішення, яке дасть можливість торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на один рік під 5%. Як зауважив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це дозволить поповнити обігові кошти, не закривати магазини та вчасно розраховуватися за продукти з українськими виробниками.

«Продовольчі мережі сьогодні фактично стали об'єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, аби в усіх містах і селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності», - наголосив очільник Уряду.

Відповідна постанова Кабміну від 5 квітня 2022 р. № 410 набула чинності 8 квітня. Змінами, зокрема, передбачено, що для отримання державної підтримки не застосовуються обмеження до суб'єктів великого підприємництва, які здійснюють торгівлю товарами на торговельних площах, не менше 60 % яких призначено для торгівлі продуктами харчування разом з алкогольними напоями та тютюновими виробами. Максимальна сума 1 млрд. гривень, строк - один рік. Компенсація процентів надається до рівня 5 відсотків річних.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини