Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес в період воєнного стану зможе працювати без оформлення дозволу - проект

Реклама

Уряд підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні. Про це повідомляє Урядовий портал.

Проектом пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади. При цьому, декларації, відповідно до закону, матимуть рівноцінний правовий статус з ліцензіями та дозволами, одержаним за звичайною процедурою у мирний час.

Декларацію можна подати через ЦНАП або онлайн - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

Важливо зазначити, що дозволи чи ліцензії, дія яких завершується, автоматично продовжуватимуться на час воєнного стану та ще 3 місяці після його завершення.

Також на післявоєнний час відтерміновується необхідність подання звітів та повідомлень, пов'язаних з дозвільними процедурами. 

Наразі в Україні уже переведено на декларативний принцип 48 дозволів, 19 ліцензій, близько 500 інших публічних послуг для бізнесу.

У найближчий час проект буде зареєстровано у Верховній Раді.

Читайте також Добірку актуальної аналітики для бізнесу

Отримайте спеціальні умови підключення LIGA360 в умовах воєнного стану. Сьогодні власникам бізнесу, бухгалтерам та юристам важливо забезпечити життєдіяльність компаній. Рішення LIGA360 надасть оперативну аналітику й новини, повну базу НПА й контроль змін законодавства. Отримай доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини