Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують змінити особливості корпоративного управління: законопроект в Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7319 щодо особливостей корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава в період дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Законопроект передбачає внесення змін, якими пропонується на період дії правового режиму воєнного стану в Україні, передбачити:

- можливість делегувати питання, що належать до повноважень суб'єкта управління, виключної компетенції суб'єкта загальних зборів та наглядових рад державного унітарного підприємства, господарського товариства у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі, а також господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать господарському товариству, у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі.

- можливість призначати членів наглядових рад державного унітарного підприємства, господарського товариства у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі за спрощеною процедурою терміном не більш ніж три місяці з дати припинення дії в Україні правового режиму воєнного стану.

- можливість продовжувати повноваження керівників та членів наглядових рад державного унітарного підприємства, господарського товариства у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі за спрощеною процедурою терміном не більш ніж три місяці з дати припинення дії в Україні правового режиму воєнного стану.

- обов'язок керівника, заступники керівника, члена колегіального виконавчого органу, членів наглядової ради, інших посадових осіб державного унітарного підприємства, господарського товариства у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі, а також господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать господарському товариству, у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі забезпечити наявність з ними цілодобового зв'язку, а також можливість виконання своїх обов'язків.

- інші особливості корпоративного управління на час дії в Україні правового режиму воєнного стану для юридичних осіб, у тому числі державних унітарних підприємств, господарських товариств у статутному капіталі якого більше 50 % акцій (часток) належать державі, а також господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 %

На час воєнного стану бізнеси можуть підключити рішення LIGA360 на спеціальних умовах. Отримуйте актуальні новини, відповіді на "гарячі питання" для бізнесу, зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини