Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Ви зареєструвалися на виплату для ВПО в Дії: коли ви отримаєте кошти

Реклама

У Дії зазначають, що щодня отримують багато дзвінків та запитань у коментарях і direct щодо виплат та статусу ВПО, 6500 грн єПідтримки тощо. Тому команда зібрала топ відповідей для вас.

1. Я подався на виплату для ВПО в Дії. Коли отримаю кошти?

Як тільки ви оформлюєте статус ВПО, ваша заява відправляється для очікування на виплату. Строк зарахування коштів залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у ваш банк. Чекайте повідомлення від банку про зарахування коштів на карту єПідтримка.

2. Я отримав статус ВПО до 24.02. Чи можу відправити заяву та отримати кошти?

Якщо станом на 1 березня цього року ви отримували щомісячну адресну допомогу ВПО, то вона продовжиться автоматично, без додаткового звернення.

Проте якщо статус внутрішньо переміщеної особи у вас є, але допомогу не отримували, то потрібно подавати заяву офлайн. Адже в Дії можна отримати послугу лише комплексно - статус ВПО + виплати.

3. Як оформити допомогу по безробіттю?

Ви можете подати заяву онлайн на порталі Дія. Для цього потрібно увійти на портал або зареєструватися ?? натиснути Послуги ?? Допомога по безробіттю ?? заповнити форму ?? підписати її за допомогою КЕП.

Про результат ми повідомимо вас листом на електронну пошту, також ви завжди можете переглянути статус послуги в особистому кабінеті на порталі Дія.

4. Подався на 6500 грн єПідтримки, у застосунку статус «Заяву надіслано успішно». Коли я отримаю кошти?

Усі виплати здійснює Міністерство економіки України. Тож якщо ви подали заяву та вказали правильний рахунок, радимо очікувати зарахування допомоги на картку єПідтримки. Адже на засіданні Уряду ухвалили рішення про виділення додаткових 2 млрд грн, що дозволить здійснити виплату ще понад 300 тисячам українців.

5. Успішно подав заяву на отримання 6500 грн єПідтримки, проте статус оновився на «Ви не можете отримати виплату»

Після оформлення послуги заява проходить додаткову перевірку на відповідність. Якщо ви бачите такий статус, на жаль, вам відмовлено у допомозі через невідповідність умовам. Вимоги щодо отримання виплати описано в постанові КМУ № 199 від 04 березня 2022 року.

Дія є технічним адміністратором послуги та лише відображає інформацію, яку транслює нам розпорядник коштів.

Також читайте: Не всі внутрішньо переміщені особи отримують допомогу у період воєнного стану

На час воєнного стану бізнеси можуть підключити рішення LIGA360 на спеціальних умовах. Отримуйте актуальні новини, відповіді на "гарячі питання" для бізнесу, зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини