Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Данило Гетманцев запропонував новий законопроект щодо податків у воєнний час

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7311- д щодо особливостей справляння окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану (один з ініціаторів звконопроекту - Данило Гетманцев).

Метою законопроекту є створення у період дії воєнного стану умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження податкових та митних платежів. Для досягнення зазначеної мети законопроектом пропонується удосконалити окремі норми Податкового та Митного кодексів України, а також деяких інших законів України.

Законопроектом на відміну від проектів Законів № 7311 від 24.04.2022, № 7311-1 від 28.04.2022, № 7311-2 від 29.04.2022 запропоновано, зокрема:

- залишити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України діючі ставки акцизного податку та податку на додану вартість для операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України бензинів моторних, важких дистилятів та скрапленого газу;

- зменшити до рівня «ЄВРО-3» вимоги до екологічних норм, яким мають відповідати транспортні засоби за кодами товарних позицій 8701 20, 8702, 8704, 8705 згідно з УКТ ЗЕД, які ввозяться на митну територію України для вільного обігу, або підлягають першій державній реєстрації в Україні;

- визначити цільове використання частини надходжень від військового збору, виключно на потреби Збройних Сил України;

- закріпити повноваження щодо затвердження норм виробничих втрат і виходу спирту етилового за Кабінетом Міністрів України.

Сервіс перевірки компаній та фізосіб ContrAgent надається на вигідних умовах. Оплатіть зараз на період від 6 місяців - отримайте знижку 10%. Співпрацюйте тільки з надійними контрагентами, у яких немає зв?язків у рф та РБ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини