Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд уточнив базу нарахування пенсійного збору за першу реєстрацію автомобіля

Реклама

Постановою Кабміну від 13.05.2022 № 589 внесли зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

У пункті 13 Порядку уточнено, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування сплачується залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки митних органів, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, але не нижче митної вартості, зазначеної у митній декларації, у розмірі:

3% - якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

4% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

5% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Перевір партнерів й контрагентів щодо наявності російсько-білоруських зв?язків! Система CONTR AGENT у LIGA360 - зараз на вигідних умовах.

Читайте також:

Перша реєстрація авто: розмір пенсійного збору

Скасовано податки на ввезення авто: що саме передбачено Законом

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини