Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий антирейдерський закон офіційно опубліковано

Реклама

Закон щодо удосконалення механізму протидії рейдерству від 12.05.2022 № 2255-IX офіційно опублікований та набирає чинності через два місяці, крім окремих положень.

Законом удосконалено процедуру розгляду скарг, усунуто положення, які дозволяли недобросовісним особам блокувати розгляд скарг Міністерством юстиції України, запроваджено обов'язковість оприлюднення прийнятих Міністерством юстиції України рішень на офіційному веб-сайті.

Також внесено відповідні зміни до законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Детальніше про новації Закону читайте за посиланнями:

Удосконалено механізм протидії рейдерству: основні положення Закону

Антирейдерскі новації: ключові зміни законодавства

Мін'юст зазначив важливі новації антирейдерського Закону

Держреєстрація речових прав: Мін'юст зазначив важливі зміни до Закону

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість в сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини