Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують з 1 липня ввести прогресивну шкалу для ПДФО та ЄСВ

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7406 щодо зменшення податкового навантаження на роботодавців в умовах воєнного часу.

Законопроект передбачає введення прогресивної ставки оподаткування доходів, нарахованих (виплачених, наданих) платнику у формі заробітної плати (включаючи основну та додаткову заробітну плату та інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, відповідно до Закону України «Про оплату праці») у зв'язку з трудовими відносинами:

- якщо такі доходи платника від одного роботодавця не перевищують п'ять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, ставка податку становить 9 % бази оподаткування, зазначеної в абзаці першому цього пункту;

- якщо такі доходи платника від одного роботодавця перевищують п'ять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, але не перевищують десять встановлених законом мінімальних заробітних плат, ставка податку становить 18 % бази оподаткування та застосовується до суми перевищення над базою оподаткування, визначеною абзацом другим цього пункту;

- якщо такі доходи платника від одного роботодавця перевищують десять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, ставка податку становить 25 % бази оподаткування та застосовується до суми перевищення над базою оподаткування, визначеною абзацом третім цього пункту.

Схожим чином пропонується врегулювати питання ЄСВ на аналогічну базу нарахування:

- якщо сума заробітної плати не перевищує п'ять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, єдиний внесок становить 11 % бази нарахування, зазначеної в абзаці першому цього пункту, але не нижче розміру мінімального страхового внеску;

- якщо сума заробітної плати не перевищує п'ять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, але не перевищує десять встановлених законом мінімальних заробітних плат, єдиний внесок становить 22 % та застосовується до суми перевищення над базою нарахування, визначеною в абзаці другому цього пункту;

- якщо сума заробітної плати перевищує десять встановлених законом мінімальних заробітних плат за календарний місяць, єдиний внесок становить 29 та застосовується до суми перевищення над базою нарахування, визначеною в абзаці третьому цього пункту.

Вище описані норми планується ввести в дію з 1 липня 2022 року до кінця воєнного стану

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини