Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що лібералізація торгівлі з ЄС означає для агробізнесу

Реклама

Нещодавно Європарламент призупинив імпортні мита для України. Цей захід тимчасовий і вводиться на один рік.

Що це означає для українських аграріїв?

Так, в частині торгівлі сільськогосподарською продукцією відбулося офіційне призупинення дії всіх квот, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Також призупинено застосування системних вхідних цін при торгівлі плодоовочевою продукцією. Раніше українські експортери томатів чи яблук мали коригувати ціни на свою продукцію згідно з внутрішніми цінами ЄС (зазвичай це означало, що вартість необхідно було підвищувати). Тепер робити це немає потреби.

Чому це важливо?

Такі заходи сприяють нарощуванню експортного потенціалу України та вимагають якнайшвидшого вирішення питання з деблокації торгівельних шляхів. У першу чергу - українських портів, що дозволить розвантажити інші транспортні напрями.

Про те, чому лібералізація торгівлі ЄС з Україною є важливим кроком для підтримки українських аграріїв в умовах війни, та до яких кроків вдається держава, щоб зараз стимулювати плодоовочеве виробництво в Україні, в колонці для delo.ua нещодавно розповідала Iryna Gruzinska, керівниця сектору "Сільське господарство" Офісу ефективного регулювання BRDO

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини