Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За три місяці в Україні зареєстровано понад 30 тисяч підприємств: IT - у лідерах

Реклама

Економіка України поступово оживає, а українці продовжують відкривати бізнес. Про це свідчать результати аналізу розвитку підприємництва в Україні від Центру розвитку інновацій спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту й національним проєктом Дія.Бізнес. Дослідження проводилося на основі даних станом на 24.05.2022.

За три місяці війни було зареєстровано 31 266 підприємств, з яких 26 386 українців стали ФОПами.

Найбільше нових підприємств зареєстовано у:

Львівській області

Дніпропетровській області

м. Київ

Найпопулярніші сектори, у яких найчастіше реєструвалися нові ФОПи:

  • комп'ютерне програмування

  • роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами

Також з початку повномасштабної війни українські компанії активно користуються програмою підтримки з релокації бізнесу. 11 квітня ДП «Прозорро.Продажі» за ініціативи Мінекономіки, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес запустили платформу цифрової взаємодії для допомоги з релокації бізнесу.

Станом на 10 червня 2022 року заявку на релокацію бізнесу подали 1639 підприємств, 503 з яких вже релоковані. З них на новій локації вже відновила робота більша частина підприємств. 

Найбільше підприємств, які подали заявки на релокацію, з Харківської області (25%), м. Києва (21%) та Київської області (13%). До ТОП-регіонів, куди переїхало найбільше підприємств, увійшли: Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Крім того, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть звертатися також безпосередньо до обласних державних адміністрацій у регоінах, куди вони планують релокуватися. З переліком регіональних центрів підтримки підприємств, які планують релокацію, можна ознайомитися на порталі Дія Бізнес.

Більше про аналітику стану українського бізнесу читайте в дослідженні

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини