Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вже в червні запрацює оновлений пункт пропуску з Польщею в рамках проєкту "Відкритий кордон"

Реклама

Оновлений пункт пропуску «Краковець-Корчова» в рамках проєкту «Відкритий кордон» запрацює цього місяця, - повідомляє Міністр інфраструктури України.

Проєкт «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики на напрямку Україна - ЄС.

Цей проєкт реалізується в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди про максимальне усунення бар'єрів при перетині кордону.

Досягти цього планується шляхом:

  • реконструкції інфраструктури існуючих пунктів пропуску (включно з під`їзними дорогами)

  • побудови нових пунктів

  • запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами на західному кордоні.

Міністерство інфраструктури України уже запропонувало полській стороні здійснювати спільний контроль на всіх 8-ми пунктах пропуску.

На першому етапі проєкту «Відкритий кордон» проводиться модернізація пункту пропуску «Краковець - Корчова», зокрема збільшується кількість смуг для вантажівок та створюються додаткові павільйони для митного та паспортного контролю. Планується, що пропускна спроможність буде збільшена щонайменше на 50%.

Роботи уже стартували й мають завершитися до кінця червня.

Читайте також: Скасування імпортних мит для України: що це означає на практиці?

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини