Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі новобудови обов'язково будуть з бомбосховищами

Реклама

Народні депутати підтримали за основу проект закону №7398, яким запропоновано побудувати мережу надійних укриттів, які захищатимуть людей від повітряних чи хімічних атак.

Зокрема, пропонується наступне:

  • містобудівна документація на регіональному та місцевому рівнях буде містити розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Затверджувати документацію за відсутності такого розділу заборонять;

  • на будівництво окремо розташованих захисних споруд цивільного захисту не поширюватимуться обмеження щодо передачі у власність земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для містобудівних потреб, визначені частиною третьою статті 24 Закону про регулювання містобудівної діяльності;

  • проектна документація на будівництво об'єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, на яких постійно перебуватимуть понад 50 фізичних осіб або періодично перебуватимуть понад 100 фізичних осіб, обов'язково повинна передбачати розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту, проектні рішення якого мають забезпечувати дотримання вимог доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення;

  • невідповідність об'єкта проектній документації на будівництво, у тому числі щодо щодо інженерно-технічних заходів цивільного захист буде підставою для відмови у видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта;

  • передбачити істотні умови договору оренди захисної споруди цивільного захисту (її частини), яка перебуває у державній або комунальній власності, та підстави для його розірвання у односторонньому порядку тощо.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Істотною умовою договору оренди захисної споруди цивільного захисту (її частини), яка перебуває у державній або комунальній власності, є розірвання такого договору у односторонньому порядку, у разі:

1) порушення порядку використання у мирний час захисної споруди цивільного захисту (її частини) для господарських, культурних і побутових потреб;

2) не виконання орендарем наступних вимог:

- у разі переведення єдиної державної системи цивільного захисту, її складових в режим підвищеної готовності, надзвичайної ситуації, надзвичайного стану та в особливий період захисні споруди цивільного захисту, споруди подвійного призначення, найпростіші укриття незалежно від форми власності повинні приводитись у готовність до прийому населення у термін, що не перевищує 12 годин, крім захисних споруд цивільного захисту, що перебувають у постійній готовності до використання за призначенням.

- приведення захисної споруди цивільного захисту, споруди подвійного призначення, найпростішого укриття у готовність до прийому населення може передбачати необхідність звільнення такого об'єкта від майна третіх осіб.

Розірвання договору оренди здійснюватиметься шляхом письмового повідомлення орендаря про таке розірвання не пізніше як за 24 години до моменту розірвання договору. У такому разі орендар зобов'язаний звільнити захисну споруду цивільного захисту (її частину) протягом 24 годин з моменту розірвання договору.

Крім того, проект передбачає створення трьох нових реєстрів:

Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад України,

Єдиного державного реєстру адрес України,

Єдиного державного реєстру будівель та споруд України у складі Єдиної державної електронної інформаційної системи у сфері будівництва.

Працюєте з договорами в умовах воєнного стану? Спробуйте функціонал Contractum в LIGA360. Типові шаблони договорів українською та англійською мовами, аналіз тексту договору й перевірка помилок, моніторинг основних сутностей договору. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини