Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автоперевізники можуть оперативно оформити ліцензії через систему «ШЛЯХ»

Реклама

Завдяки ІТ рішенню «ШЛЯХ» термін розгляду заяв на отримання ліцензій скоротився із 1-3 місяців до 1-5 днів. Про це звітують у Мінінфраструктури.

Три місяці тому Державна служба України з безпеки на транспорті (ДСБТ) запустила новий цифровий інструмент - сервіс «Ліцензування» Системи «ШЛЯХ». Він максимально спрощує процедуру подання документів та управління ліцензійними справами.

За цей час сервіс показав наступні результати:

  • кількість опрацьованих заяв збільшилася у 7 разів

  • термін розгляду заяв скоротився із 1-3 місяців до 1-5 днів

  • кількість позитивних рішень зросла до 75%

Мустафа Найєм, заступник Міністра інфраструктури, закликає усіх перевізників подавати заяви особисто без посередників. Тепер процес отримання ліцензії став максимально зручним, швидким та з ліквідованими корупційними ризиками.

Він також підкреслив, що створений інструмент є тільки частиною масштабної програми дебюрократизації в сфері автоперевезень. Паралельно опрацьовується повне скасування дозвільної системи в автоперевезеннях з ЄС, а також ліквідація усіх вузьких місць на західних кордонах в рамках проєкту «Відкритий кордон».

З детальною інструкцією подання документів на отримання ліцензії на період дії воєнного стану або повідомлення про зміну даних можна ознайомитися за посиланням

Читайте також: ЗЕД та митниця під час війни: бізнес-дайджест

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини