Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київрада запровадила символічну плату на оренду комунальних приміщень силами оборони та безпеки

Реклама

Київська міська рада запровадила особливу процедуру та пільги на оренду комунальних приміщень силами безпеки й оборони України. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко за підсумками засідання Київради.

«Ми запровадили особливу процедуру та пільги на оренду комунальних приміщень силами безпеки і оборони України. Так, вартість орендної плати за площі, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Києва, для сил безпеки й оборони встановлена у розмірі 1 гривні - на період воєнного стану і протягом місяця після його припинення чи скасування. Ми повинні забезпечити повноцінне функціонування сил оборони задля ефективного захисту України та столиці», - наголосив мер.

Депутати такох схвалили рішення про списання заборгованості за землю об'єктами оборони та розглянули оновлену редакцію програми «Захисник Києва» - для належного фінансування територіальної оборони столиці.

Для підвищення обороноздатності столиці - організації військової служби, виконання військового обов'язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві на 2022-2024 роки передбачено залучити з міського бюджету загалом 238,8 млн грн. Зокрема, в 2022 році - 174,2 млн грн (збільшено фінансування на 128,6 млн грн), у 2023 році - 34,7 млн грн, у 2024 - 29,8 млн грн.

Кличко зазначив, що збільшення фінансування обумовлене збільшенням у Києві чисельності підрозділів територіальної оборони у понад два рази. А також тим, що в місті розпочав роботу центр з підготовки сил муніципальної безпеки, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади столиці.

Крім того, надходять численні звернення до міської влади від військових частин ЗСУ та інших військових формувань з проханням забезпечити військовослужбовців, що вибувають для виконання бойових завдань за межі Києва, необхідним бойовим спорядженням. З початком російської агресії здійснюються численні перевезення різних категорій військовослужбовців - за поданням військового керівництва.

За матеріалами Офіційного порталу Києва.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте в червні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини