Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спільний транзит: розпочато роботу фінальної оціночної місії ЄС щодо готовності України приєднатися до Конвенції

Реклама

23 червня розпочала роботу фінальна оціночна місія Генерального директорату з питань оподаткування та Митного союзу Європейської комісії (DG TAXUD). Про це повідомило Міністерство фінансів.

«За результатами фінальної оціночної місії ЄС буде ухвалено рішення щодо можливості приєднання України до міжнародних митних конвенцій. Наша задача протягом двох днів продемонструвати готовність до міжнародного застосування процедури спільного транзиту та NCTS. Це надасть безперечну перевагу бізнесу для розвитку зовнішньо економічної діяльності та забезпечить можливість обміну митною інформацією з 35-ти країнами Європи», - повідомив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Станом на червень 2022 року в Україні вже розгорнуто необхідний технічний функціонал, передбачений режимом спільного транзиту, проведено підготовку персоналу. У системі вже зареєстровано більше 1100 трейдерів, близько 4,5 тисяч працівників митниці, подано більше 5000 декларацій.

Україна має продемонструвати як законодавчо та організаційно застосовується режим спільного транзиту на національному рівні в Україні. 

Також під час роботи місії буде презентовано план ІТ безпеки функціонування NCTS в Україні, у тому числі, з урахуванням нових викликів, спричинених військовою агресією з боку росії.

Окрім того, Україна має на меті показати досягнутий рівень готовності до міжнародного застосування процедури спільного транзиту та NCTS у контексті виконання митними органами України на кордоні з європейськими країнами функцій митниць транзиту, як важливої проміжної ланки під час здійснення переміщень товарів між країнами. Одним із принципових аспектів оцінки - це готовність впровадити на території України NCTS Фаза 5 до кінця 2023 року.

Докладніше: Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Читайте також: ЗЕД та митниця під час війни: бізнес-дайджест

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини