Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Реклама

У Держмитслужбі повідомили, що з 16 травня в Україні розпочався процес отримання підприємствами спеціальних транзитних спрощень для роботи з NCTS.

Практично все спілкування підприємства, яке має транзитні спрощення «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач», з митницею у процедурі спільного транзиту відбувається дистанційно. Усі необхідні дії підприємство може здійснювати самостійно, або їх здійснює митниця віддалено, без необхідності фізично доставляти вантажі до місць, де митниця зазвичай виконує митні формальності.

Покроково порівняти процедуру митного оформлення в NCTS для підприємств із транзитними спрощеннями «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач» дозволяє спеціальна інфографіка:

У Держмитслужбі підкреслили, що спеціальні транзитні спрощення варто отримувати вже зараз, під час національного застосування NCTS, оскільки вони будуть дійсними і в подальшому, під час міжнародного застосування процедури спільного транзиту, яке очікується наприкінці 2022 року.

Подати заяву на отримання згаданих спрощень може підприємство, яке оформило не менше 50 декларацій у режимі спільного транзиту (Т1UA). Заява надається в електронному вигляді разом із анкетою самооцінки. Форма відповідної заяви, а також анкети самооцінки затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 705 "Деякі питання надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення".

Нагадаємо, Уряд погодив законопроект для пришвидшення проходження товарів через митний кордон.

Читайте також: ЗЕД та митниця під час війни: бізнес-дайджест

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини