Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня подорожчає автострахування

Реклама

З 1 липня в Україні підвищаться ціни на "автоцивілку", оскільки Національний банк змінив її умови.

Зокрема, НБУ збільшив розміри страхових сум за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

  • до 160 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін - 130 000 гривень);

  • до 320 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих (до змін - 260 000 гривень);

  • до 80 000 гривень на потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення "європротоколу", тобто оформлення документів про ДТП без участі уповноважених працівників Національної поліції (до змін - 50 000 гривень).

Також, враховуючи підвищення страхових сум та збільшення ліміту виплати за "європротоколом", розширено діапазон значень коригуючого коефіцієнта до базового страхового платежу. Такий коефіцієнт допомагає оцінити рівень збитковості діяльності страховика. "Розширення його діапазону дозволить страховикам мінімізувати ризики та сформувати адекватну тарифну політику для споживачів страхових послуг", - йдеться у повідомленні Нацбанку.

Інформація про укладені електронні договори "Зелена картка" включатиметься до єдиної централізованої бази даних. Такий крок розширить обсяг даних, якими оперує Моторне (транспортне) страхове бюро України. Це дасть змогу користувачам отримати вичерпну інформацію щодо всіх видів укладених договорів страхування та захистить їх від можливих шахрайських дій, пов'язаних із маніпулюванням неповними даними.

Зміни затверджені постановами правління НБУ від 30.05.2022 року № 108 та № 109.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини