Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити безмитне ввезення авто деяким громадянам

Реклама

У Раді зареєстрували два проекти змін до Податкового та Митного кодексів (№7498 та №7499).

Проекти розроблено, щоб надати можливості учасникам бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у відсічі збройної агресії рф, з моменту початку дії воєнного стану, а також фізичним особам - власникам транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією ввезти легкові транспортні засоби без сплати податків та ввізного мита.

Пропонується наступне:

- звільнення від оподаткування ПДВ, акцизним податком та ввізним митом операцій із одноразового ввезення такими категоріями осіб автомобілів легкових та інших моторних транспортних засобів, що відповідають товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД у митному режимі імпорту.

- не застосовувати такі пільги для транспортних засобів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом або державою-агресором;

- такий транспортний засіб не може бути відчужений та/або переданий у володіння, користування або розпоряджання (в тому числі на підставі довіреності) третім особам протягом трьох років з моменту його державної реєстрації, а у випадку відчуження, сума несплаченого мита, у зв'язку із звільненням від оподаткування, підлягає сплаті за ставками, що діяли на момент подання митної декларації при ввезенні транспортного засобу на митну територію України.

Нагадаємо, мита та ПДВ на імпортні товари та автомобілі повернуться з 1 липня

Перевір, чи у компанії є зв'язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай з ким маєш справу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини