Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Президент підписав Закон про скасування податкових пільг на імпорт товарів та автомобілів

Реклама

30 червня Президент підписав Закон (проект № 7418), яким передбачено зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування.

Закон скасовує пільги зі сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита на імпортні товари (крім палива) і відновлює оподаткування транспортних засобів, що ввозяться громадянами, та товарів, що ввозяться платниками єдиного податку I-III групи, а також надає Уряду можливість встановлювати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільнені з боку торгівельних партнерів для України.

Варто зазначити, що документ також звільняє від сплати збору до Пенсійного фонду електромобілі під час їх першої реєстрації.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Зміни щодо розмитнення авто мають набути чинності з 1 липня 2022 року.

Крім того, встановлено граничний строк для ввезення вантажівок, автобусів та деяких видів спецтехніки з екостандартом до «Євро-3» - до 31 грудня 2022 року.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини