Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Чи можуть єдинники третьої спецгрупи здійснювати ЗЕД?

Реклама

Відповідно до п.п. 1 п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПК визначено, що платниками єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування (ставка 2%), встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПК, без урахування обмежень, встановлених п. 291.5 ст. 291 ПК, не можуть бути, зокрема, суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють:

  • обмін іноземної валюти;

  • виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів, імпорту автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів та роздрібної торгівлі підакцизними товарами);

  • видобуток, реалізацію корисних копалин (крім видобування підземних та поверхневих вод підприємствами, які надають послуги централізованого водопостачання та водовідведення).

Враховуючи вищенаведене, суб'єкти господарювання - платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування на період воєнного стану в Україні можуть здійснювати зовнішньоекономічну діяльність за умови, що вони не здійснюють діяльність, передбачену п.п. 1 п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПК.

За матеріалами Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини