Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ухвалила низку важливих євроінтеграційних законів

Реклама

Народний депутат Олена Шуляк повідомила, що сьогодні Парламент ухвалив низку законопроектів, прийняття яких від нас очікують наші європейські партнери.

Зокрема, врегульовано проблемні питання захисту авторських прав та інтелектуальної власності, до чого у Європі ставляться дуже прискіпливо, а також ухвалили зміни у сферах торгівлі продуктами харчування, фінансової звітності та державної статистики:

6464 про посилення захисту прав інтелектуальної власності. Пропонується доповнити перелік способів захисту права інтелектуальної власності судом, а саме застосування разового грошового стягнення замість вилучення з цивільного обороту товарів, виготовлених або введених у цивільний оборот з порушенням права інтелектуальної власності. Застосування грошового стягнення здійснюється за заявою відповідача за умови, якщо право інтелектуальної власності було порушено відповідачем ненавмисно і без недбалості.

5552-1 про авторське право і суміжні права. Законопроект передбачає імплементацію в наше законодавство біля 10 актів законодавства ЄС, які стосуються авторських та суміжних прав.

6244 про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні . Законопроектом пропонується:

  • запровадити категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств та звільнити від обов'язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малі та середні групи;

  • удосконалити окремі норми щодо подання фінансової звітності, складеної за МСФЗ на основі таксономії фінансової звітності в єдиному електронному форматі;

  • уточнити перелік підприємств, які складають фінансову звітність за МСФЗ, оприлюднення консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським звітом та вимог до обов'язкових реквізитів первинних документів.

5616 про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів. Метою законопроекту є забезпечення виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на географічні зазначення із правом Європейського Союзу в частині дотримання правил захисту географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та продуктів харчування

6478 про водовідведення стічних вод населених пунктів . Проектом пропонується визначити правові, економічні та організаційні засади функціонування систем централізованого та нецентралізованого водовідведення шляхом прийняття окремого Закону про сферу водовідведення.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень та мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. У цьому місяці замовляйте на вигідних умовах.

Нагадаємо:

Україна отримала статус кандидата у члени ЄС

Україна отримала транспортний безвіз з ЄС

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини