Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документ про нормативну оцінку землі можна буде отримати в електронній формі

Реклама

Послуга отримання документу про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідні зміни до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок Кабмін вніс постановою від 01.07.2022 № 753.

Зокрема, уточнено, що заяву для отримання данних про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки можна подати в електронній або паперовій формі. Витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Держземкадастру.

Проте у разі відсутності в кадастрі відомостей про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, такий витяг оформляється протягом 3 робочих днів з дати надходження відповідної заяви із наявної технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за підписом працівника відповідного територіального органу Держгеокадастру.

У разі подання заяви в електронній формі витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок або мотивована відмова в наданні такого витягу видається в електронній формі за допомогою технічних засобів електронних комунікацій із накладенням кваліфікованого електронного підпису, а за бажанням заявника може також надаватися в паперовій формі.

Також оновлено таблицю коефіцієнтів, якій враховують розташування території територіальної громади в межах природно-сільськогосподарського району (Кпсгр) та форму витягу. До форми додали QR-код.

Як бізнесу захистити нерухомість та землю? З сервісом SMS-Маяк. Не пропусти жодної зміни в Реєстрі майнових прав.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини