Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Гуманітарна допомога не пересилається у міжнародних поштових та експрес-відправленнях

Реклама

Державна митна служба роз'яснила, що гуманітарна допомога не пересилається у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

«Звертаємо увагу волонтерів: усі товари, які замовляються закордоном з доставкою в Україну у міжнародних поштових та експрес-відправленнях мають відмінний від пропуску гуманітарної допомоги порядок пропуску, декларування, оформлення та оподатковуються згідно із законодавством. Просимо врахувати цю інформацію під час планування закупівель та розрахунку витрат», - йдеться у її повідомленні.

ДМСУ нагадала, що пропуск гуманітарної допомоги здійснюється лише за місцем перетину митного кордону України, і декларується в електронній чи паперовій формі особою, яка перевозить відповідний товар (згідно з постановою КМУ № 174 від 01.03.2022). Митне оформлення гуманітарної допомоги не оподатковується платежами.

Створити електронну декларацію можна в Особистому кабінеті на Єдиному державному інформаційному вебпорталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» або за допомогою сервісу, розробленого за підтримки Офісу Президента та Держмитслужби.

Завантажити і роздрукувати бланк декларації для подачі у паперовій формі можна за посиланням.

Товари визнаються гуманітарною допомогою за декларативним принципом без прийняття відповідного рішення спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги. А для окремих товарів потрібен гарантійний лист кінцевого користувача за формою.

За інформацією митників, на сьогодні в Україну ввезено вже понад 571 тис тонн гуманітарних вантажів.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини