Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП схвалила зміни, що дозволять постачати біометан у газові мережі

Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики ухвалила постанову «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем", що розширює можливості для доступу біометану до ГТС і ГРС.

Постанова передбачає збільшення молярної частки вмісту кисню у природному газі з 0,02 мол. %:

- до 0,2 мол. % для доступу біометану до газотранспортної системи;

- до 1,0 мол. % для доступу біометану до газорозподільних систем.

Прийняття змін до зазначених Кодексів дозволить потенційним виробникам біометану відразу звернутися до операторів ГТС/ГРС за технічними умовами та сприятиме розвитку цього ринку в Україні.

Водночас Держенергоефективності разом із Міненерго, своєю чергою, фіналізовано проект Порядку функціонування реєстру біометану та надано на затвердження до Кабінету Міністрів. Запуск реєстру забезпечить можливість верифікувати та надавати гарантії походження на біометан, поданий в газотранспортну систему.

Усі вищезазначені консолідовані дії дадуть «зелене» світло повноцінній роботі ринку біометану, що вкрай необхідно для зменшення залежності України від імпортних енергоносіїв.

За матеріалами КМУ.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини