Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ПриватБанку пояснили, які платежі вимагають додаткових заходів фінмоніторингу

Реклама

Більше 99% платежів та переказів клієнтів не вимагають додаткових заходів фінмоніторингу та підтвердження від клієнта. Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

В банку працює автоматизована система, що дозволяє мінімізувати звернення до клієнтів і покликана виявляти саме ті операції, що можуть становити ризик для клієнтів та банку.

"Навіть у випадках, коли фінансові операції клієнтів суттєві за обсягами - до прикладу, перевищують 500 тисяч гривень на місяць - банк, маючи законодавчо передбачені зобов'язання щодо вивчення джерел походження коштів та операцій, буде робити все можливе, аби встановити такі джерела з уже наявної у банку інформації", - зазначили в пресслужбі.

Тільки за умови значної різниці між інформацією банку стосовно фінансового стану клієнта, рівня його доходів та обсягом операцій по рахунках банк буде звертатись до клієнтів задля надання пояснень, а за можливості, підтвердних документів.

Звернення до клієнтів працівники банку роблять, за можливості, особисто і через зручні для клієнта канали комунікацій. Надати пояснення і документи клієнт може як у відділення банку, так і онлайн.

Також у банку підкреслили, що вживають максимальних зусиль для спрощення обслуговування клієнтів, наприклад, не проходять контроль кошти , які спрямовані на підтримку ЗСУ, на благодійні організації та волонтерські програми. За умови зрозумілого для Банку джерела походження доходу Клієнту, як до прикладу - отримання заробітної плати або бонусів, ні які питання не будуть підніматися.

LIGA360 - надійне джерело інформації для фінансового директора. Аналітичні видання, думки експертів з "гарячих тем", алгоритми дій для бізнесу. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини