Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують скасувати обмеження на пересування військовозобов’язаних Україною

Реклама

Зараз в засобах масової інформації та соцмережах активно обговорюється питання щодо заборони пересування територією України військовозобов'язаних чоловіків без погодження з військкоматами.

Така заборона, на сьогоднішній день, має законодавче підтвердження. Так, частиною четвертою статті 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», частиною шостою статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та пунктом 16 частини 1 статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» встановлено, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України - без дозволу відповідного керівника).

У зв'язку з цим, 5 червня Верховна Рада зареєстровала законопроект № 7522 щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України.

Законопроектом пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, які передбачають скасування заборони виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України - без дозволу відповідного керівника.

Прогнозується, що це спростить порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини