Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд продовжуватиме дерегуляцію та готує спрощення вимог для бізнесу

Реклама

Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що Уряд готує спрощення вимог, яким має відповідати бізнес. Це, зокрема, скорочення кількості видів дозвільних документів з 14 до 5, запуск єдиного дозвільного порталу, переведення усіх дозволів в електронний формат. 

Обсяг присутності держави в економіці буде скорочуватися, а до 2032 року рівень податкових вилучень з економіки повинен знизитися з 45 до 20%.

"Економічне зростання - це результат підприємницької діяльності мільйонів людей. Безпека, верховенство права та оптимальний обсяг втручання держави в економіку - три складові, що його забезпечать", - наголосила Юлія Свириденко

Щоб забезпечити верховенство права, Уряд вивчає можливість запозичити досвід в застосуванні британських правових норм для нових інвестицій від 15 млн грн.

Планується масштабна реформа трудового законодавства, що допоможе бізнесу розвиватися динамічно. Йдеться, в першу чергу, про імплементацію норм ЄС та конвенцій МОП, розширення спектру трудових договорів, спрощення процедури входу-виходу працівників на ринок праці.

Уряд робить ставку на експортну модель зростання. Зараз експорт складає 35% ВВП (з них сировина - 75%). Мета - підняти його до понад 50%. При цьому 75% мають складати готові товари та послуги.

Також важливою стратегією є орієнтація на малий та середній бізнес.  Його внесок у ВВП повинен бути максимально можливим. Таким шляхом йшла Польща, коли готувалася стати частиною ЄС.

Для цього Уряд запускає серію грантових програм. Бізнесу отримає ресурси, які він може вкласти у власну справу.

Нагадаємо, Уряд запустив програму безповоротних грантів для переробних підприємств - на порталі Дія вже можна подати заявку.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини