Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд запустив програму безповоротних грантів для переробних підприємств

Реклама

З 01 липня Кабінет Міністрів запустив програму безповоротних грантів на створення і розвиток переробних підприємств та визначив порядок їх надання.

Гранти надаються для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей уже існуючих.

Надання грантів здійснюється Мінекономіки через “Ощадбанк”.

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, не може перевищувати 8 млн. гривень.

Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

  • для першої тисячі заяв до 70% вартості проекту (без урахування ПДВ) - за рахунок грантів, не менше 30% - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних);

  • для всіх наступних заяв до 50% вартості проекту (без урахування ПДВ) - за рахунок грантів, не менше 50% - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

Внесок за рахунок власних коштів отримувача (не кредитних) повинен становити не менше 20% вартості проекту.

Отримувачами грантів можуть бути громадяни України та юридичні особи, засновані громадянами України, господарська діяльність яких не пов'язана з рф, республікою білорусь, тимчасово окупованими територіями. Крім того, отримувачі грантів не повинні мати заборгованості перед бюджетом, знаходитись в процедурі банкрутства, бути притягненими до кримінальної відповідальності за корупційне діяння.

Заява формується отримувачем особисто або у відділенні уповноваженого банку за допомогою Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, визначених пунктами 10 і 11 Порядку.

Невід'ємним додатком до заяви є бізнес-план, форма якого визначається Мінекономіки.

Рішення про надання гранту приймається Мінекономіки протягом десяти робочих днів з дня кінцевого строку подання заяв на підставі переліку висновків уповноваженого банку, який включає оцінку бізнес-плану, співбесіди та результати перевірки ділової репутації отримувача.

Для отримання гранту отримувач підписує договір про надання гранту у вигляді договору про приєднання за встановленою формою. Обов'язковими умовами договору гранту є:

  • сплата протягом трьох років з дня отримання гранту податків, зборів (обов'язкових платежів), ЄСВ у розмірі отриманого гранту;

  • створення не менше 25 робочих місць.

Після прийняття рішення про надання гранту отримувач відкриває у відділенні уповноваженого банку рахунок без права його використання на інші цілі, крім оплати рахунків для реалізації цілей, визначених у договорі гранту, та перераховує на рахунок кошти протягом десяти робочих днів з дня отримання рішення про надання гранту.

Уповноважений банк здійснює моніторинг виконання умов договору гранту шляхом періодичних виїзних оглядів місця провадження господарської діяльності отримувача протягом трьох років з дня надання йому гранту або до повного виконання обов'язкової умови договору.

У випадку знищення переробного підприємства внаслідок збройної агресії рф держава компенсує отримувачу його власний внесок у повному обсязі.

Нагадаємо, Уряд затвердив три програми безповоротних грантів для бізнесу обсягом 16 млрд. грн

Ощадбанк вже анонсував приймання заявок для отримання мікрогрантів для бізнесу

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини