Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти Закон, що звільняє військовослужбовців від сплати військового збору

Реклама

З 9 липня почав діяти Закон від 19.06.2022 року № 2308-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану».

Відтепер, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення:

  • військовослужбовців та працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби;

  • працівників правоохоронних органів;

  • осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.

Прогнозується, що ці нововведення сприятимуть покращенню матеріального становища військовослужбовців та інших осіб, які безпосередньо приймають участь у бойових діях.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини