Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 12 липня українські банки визнаватимуть кваліфіковані електронні підписи та печатки ЄС

Реклама

Національний банк врегулював питання щодо визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг, які надаються в Європейському Союзі, у банківській системі України та під час здійснення переказу коштів.

Відповідні положення містяться у постанові Правління НБУ № 140 "Про визнання іноземних кваліфікованих електронних довірчих послуг у банківській системі України та при здійсненні переказу коштів", ухваленій 7 липня.

З дня набрання чинності постановою, тобто з 12 липня, банки України, філії іноземних банків та учасники платіжних систем повинні визнавати:

  • кваліфіковані електронні підписи та/або кваліфіковані електронні печатки, створені згідно із законодавством Європейського Союзу;

  • засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки, сертифіковані згідно із законодавством Європейського Союзу.

«Таке рішення сприятиме прискоренню інтеграції банківської системи України до Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу і розбудови єдиного фінансового простору», - йдеться у повідомленні Національного банку.

Воно діятиме до моменту укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Отримуй 5 робочих місць - плати за 2! Тільки до кінця місяця діють знижки на рішення LIGA360 для бізнесу. Надай ключовим ролям компанії - топменеджерам, бухгалтерам, кадровим фахівцям - інструменти для ухвалення рішень й управління ризиками. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини