Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ пропонує заборонити компаніям з рф та рб брати участь у закупівлях за державні кошти

Реклама

Бюро економічної безпеки України ініціювало питання щодо заборони компаніям, власники чи керівники яких пов'язані з рф та рб, брати участь та постачати послуги або товари для державних установ. Також Бюро ініціює анулювання укладених договорів за вже проведеними процедурами закупівель.

Аналітики БЕБ встановили, що 83 підприємства, бенефіціари яких пов'язані з рф та рб, брали участь у закупівлях за державні кошти, навіть під час війни. З цими підприємствами було укладено понад 400 угод на загальну суму близько 65 млн гривень.

“У зв'язку із відкритою збройною агресією рф проти України актуальним є створення законодавчих заборон щодо участі російського бізнесу у національній економіці. Їх діяльність в Україні потенційно несе загрози економічній безпеці держави”, - зазначив Директор БЕБ Вадим Мельник.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини