Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд розширив перелік видів діяльності, яким доведеться отримувати дозволи та ліцензії

Реклама

Кабмін постановою від 07.07.2022 № 778 розширив перелік видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації в умовах воєнного стану.

До Переліку включено:

  • діяльність з медичної практики;

  • діяльність у сфері електроенергетики, на ринку природного газу, з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, з виробництва теплової енергії, транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільними) тепловими мережами, постачання теплової енергії та інша діяльність, ліцензування якої здійснює НКРЕКП, відповідно до закону;

  • діяльність, пов'язана з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації;

  • професійна діяльність на ринках капіталу та організованих товарних ринках;

  • діяльність у зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення;

  • ввезення в Україну і вивезення за її межі об'єктів тваринного світу;

  • ввезення в Україну і вивезення за її межі об'єктів рослинного світу;

  • імпорт та експорт зразків видів дикої фауни і флори, пересувні виставки, реекспорт та інтродукція з моря зазначених зразків, які є об'єктами регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, в частині осетрових риб і виробленої з них продукції.

Декларації по цих видах діяльності, які були подані до дня набрання чинності постановою, є дійсними протягом шести місяців з дня набрання нею чинності.

Протягом зазначеного строку суб'єкти господарювання для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи у порядку, строки та на умовах, що передбачені законодавством.

Нагадаємо, дозвільні документи тепер можна отримати на порталі Дія

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини