Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 липня відомості про трудову діяльність мають подаватися в електронній формі

Реклама

З 15 липня почнуть діяти нові правила подання відомостей про трудову діяльність в електронній формі. Відповідні зміни затверджені постановою правління ПФУ «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок» від 01.06.2022 р. № 8-3.

Відповідно до зазначеної постанови, відомості про трудову діяльність працівника подаються до територіального органу Пенсійного фонду працівником особисто або через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі.

Відомості подаються xml-файлом у вигляді у вигляді відсканованих копій документів або в оцифрованому вигляді - шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.

Відомості про трудову діяльність працівника подаються одноразово.

У випадку виправлення записів у разі виявлення неправильного чи неточного запису про періоди роботи за періоди страхового стажу після 01 липня 2000 року або створення неправильного чи неточного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ такі відомості надсилаються повторно. При їх повторному надсиланні подаються титульна сторінка та сторінки зі змінами.

Відомості про трудову діяльність в електронній формі подаються в будь-який період протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом № 1217. У першу чергу подаються та опрацьовуються відомості щодо осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 2 і менше років, та про трудову діяльність осіб за період до 01 липня 2000 року.

Більш детально про те, як подати відомості за найманого працівника, ми писали раніше у статті "Запровадження електронних трудових книжок: про що варто знати роботодавцю".

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки до кінця місяця замов на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини