Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вручення повісток та умови мобілізації: нове роз’яснення ЗСУ

Реклама

Про умови мобілізації, вручення повісток та мобілізаційні плани ЗСУ розповів начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач. Відповідне роз'яснення з'явилось на офіційній сторінці Сухопутних військ України в ФБ.

Видача повістки не означає, що військовозобов'язаного мобілізують до лав ЗСУ. Вона видається з метою уточнення військово-облікових даних, стану здоров'я і, за потреби, у разі відповідності, призову до служби в армії.

Вручення повістки можливе в будь-якому, не забороненому законодавством, місці.

Ефективність вручення повісток в громадських місцях з великими скупченням народу є набагато більшою, ніж в інших місцях.

Повістку не обов'язково повинен заповнювати начальник центру територіального комплектування. Є і інші посадові особи, які можуть бути наділені відповідними повноваженнями. Крім працівників ТКЦ, це можуть бути працівники: місцевих адміністрацій, підприємств.

Військові частини, як правило, комплектуються за територіальним принципом, але якщо потрібних спеціалістів немає в цьому регіоні, то вони можуть залучатися з інших регіонів.

До цього часу мобілізували не всіх добровольців, оскільки планові завдання ставляться не просто по кількості, а по кількості потрібних спеціалістів. Якщо доброволець в певному регіоні виявив бажання, але цей регіон не комплектує такими спеціалістами, то він буде стояти у черзі.

Мобілізація не має добровільного підґрунтя, на законодавчому рівні - це військова служба за призовом. Добровільна служба - це військова служба за контрактом. Тому можуть призиватися особи, які не зовсім цього бажають, оскільки боронити державу - це законодавчо визначений обов'язок кожного громадянина.

У зв'язку з тим, що під час бойових дій, значна частина населення мігрувала, є велика потреба в уточненні військового обліку місць перебування військовозобов'язаних.

Повістка в 90% випадках вручається з метою уточнення військово-облікових даних, а не призову.

Повістка не використовується як покарання. Паралельно може здійснюватися виклик такого військовозобов'язаного з метою уточнення військово-облікових даних. Просто так вручити повістку, яка б означала відправлення до військової частини неможливо. Така повістка вручається тільки після проходження медичного огляду, з'ясування всіх даних, підстав, в тому числі сімейного характеру, які виключають призов до ЗСУ.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини