Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці отримують державну виплату за кожного працевлаштованого переселенця

Реклама

Вже понад 4,4 тис роботодавців скористались програмою компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених. Про це повідомили в Мінекономіки.

В рамках програми роботодавці можуть отримати державну виплату 6,5 тисяч гривень за кожного робітника з числа ВПО. Компенсація надається протягом 2 місяців з дати працевлаштування людини.

Щоб отримати компенсацію за працевлаштування ВПО, роботодавець має відповідати таким критеріям:

  • стояти на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

  • подати податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік;

  • не бути бюджетною організацією або фондом соціального страхування.

Роботодавець має укласти з внутрішньо переміщеною особою трудовий контракт. Зареєструвати дані про працевлаштовану особу можна через портал Дія.

За 5 календарних днів після цього необхідно подати заявку на отримання компенсації, до якої додати підтверджуючі документи про виплату зарплати та відрахування.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини