Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент скасував відповідальність за несвоєчасне подання фінзвітності під час війни

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 7378 щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни. Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Законопроект передбачає внесення змін до Закону “Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни”, зокрема:

  • у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнити юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” в частині своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на вебсторінці або вебсайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами;

  • оприлюднення річної фінзвітності та річної консолідованої фінзвітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави здійснюється протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення фінансової звітності.

У разу підписання Президентом, Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини