Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Через інфляцію Європейський центробанк вперше з 2011 року підвищив базову ставку

Реклама

Європейський центральний банк у четвер, 21 липня, повідомив про перше за понад 10 років підвищення базової ставки. Вона збільшується одразу на 0,5 в.п. - з 0% до 0,5%, повідомляє Liga.net з посиланням на сайт ЄЦБ.

Ставка за депозитами підвищена до нульового рівня (раніше вона була від'ємною), а за маржинальними кредитами - до 0,75%.

Таке рішення пов'язане зі зростанням інфляції в єврозоні. Споживчі ціни в червні зросли на 8,6% в річному вимірі, що стало найбільшим показником з початку статистичних спостережень на рівні ЄС.

Очікується, що цей крок сприятиме поверненню інфляції до середньострокової цілі у 2% шляхом фіксування інфляційних очікувань і пристосування умов попиту для досягнення цільової інфляції в середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 25%

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини