Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки очікують поступового відновлення попиту на корпоративні кредити

Реклама

Банки очікують помірне відновлення попиту на кредити. Про це повідомили в НБУ, посилаючись на результати опитування про умови банківського кредитування.

У квітні-червні 2022 року інтерес позичальників до бізнес-кредитів суттєво не змінився. Як і у І кварталі, потреба в оборотному капіталі, реструктуризації боргу та внутрішньому фінансуванні підсилювали попит. Частково відновився попит на гривневі та короткострокові позики, більшою мірою для МСП.

Більшість банків вдруге поспіль повідомили про посилення стандартів корпоративного кредитування, більшою мірою для довгострокових, валютних кредитів та позик великому бізнесу.

Учасники опитування відзначили зростання всіх видів ризиків у ІІ кварталі 2022 року, найпомітніше - кредитного й операційного, як і квартал тому.

У наступні 12 місяців більшість банків прогнозують скорочення обсягів як корпоративного, так і роздрібного кредитування.  Водночас оцінки перспектив відновлення споживчого кредитування дещо покращилися порівняно з попереднім кварталом.

Банки очікують скорочення фондування в наступні 12 місяців, проте мають оптимістичніші порівняно з І кварталом оцінки перспектив залучення коштів населення.

У найближчі три місяці банки прогнозують, що усі види ризиків надалі посилюватимуться.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини